Veiligheid van elektronisch betalen neemt toe

De fraude met elektronisch betalen is vorig jaar ruim gehalveerd, ondanks een groei van pin- en online betalingen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Betaalvereniging Nederland.

De financiële schade van fraude daalde van ruim 82 miljoen euro in 2012 naar minder dan 34 miljoen euro in 2013. De inspanningen om skimmen, phishing en malware te bestrijden, beginnen hun vruchten af te werpen, aldus de organisatie.

Waar het aantal contante geldopnamen bij geldautomaten met 4,5 procent daalde, groeide het aantal pinbetalingen vorig jaar met 7,5 procent. Consumenten betalen bedragen tot tien euro steeds vaker met hun betaalpas. Daarnaast rekenen shoppers door de groei van e-commerce vaker af via bijvoorbeeld iDEAL.

Ook de uitrol van ontwikkelingen als contactloos betalen en retourpinnen maken elektronisch betalen tot een goedkoper en veiliger alternatief voor betalen met contant geld. Zo kunnen klanten bij Blokker afrekenen zonder hun pincode in te toetsen. Klanten die artikelen terugbrengen naar de winkels van fashionretailer Score kunnen het aankoopbedrag op hun bankrekening teruggestort krijgen.

Reacties 1


Agnes Blonk 2 aug, 09:27

laat e.dentifier2 blijven.Ik bel jaarlijks voor 40 euro alleen bij nood zaak dokter brand,crisis.Prepaid telf.Los van internet.Scherm van laptop is groter Of breng een telef.als bank uit betaalbaar bv.ABNA voor de mensen die eenvoudig willen blijven.Veranderingen gaan te snel.please hetdraait toch omde klant Gooi de aceptgiro eruit.Kan ikpinnen bij de tand- arts Ik krijg 3 acceptgiro op een jaar

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!