Decathlon stuit ook in Zeeland op verzet

Winkeliers uit de binnenstad en het winkelcentrum van Middelburg zijn niet blij met de komst van Decathlon. De Franse retailer wil een grote sportwinkel aan de rand van de Zeeuwse hoofdstad openen.

De belangstellenden op een informatiebijeenkomst stellen dat de komst van Decathlon klanten kost, meldt Omroep Zeeland. De gemeente wil echter een impuls geven aan het ZEP-terrein, dat vorig jaar onder meer La Place zag vertrekken.

Decathlon wil een winkel openen van 2500 vierkante meter. De komst werd in eind 2012 al aangekondigd. Het bestemmingsplan moet gewijzigd worden, voordat de Franse sportwinkelketen zich in Middelburg kan vestigen. De gemeenteraad neemt op zijn vroegst aan het eind van het jaar een besluit.

Ceo Eric Bodhuin liet onlangs weten niet tevreden te zijn met de groei van het winkelbestand in Nederland. Na de entree in 2000, beschikt de retailer in ons land nog altijd over slechts drie vestigingen. Ook de komst van Decathlon naar Arnhem stuit bijvoorbeeld op veel verzet van lokale winkeliers. Bodhuin ging eerder in FaceRetail in op de plannen van de Franse retailer in ons land.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends