SoLow wil een winkel in elke grote stad

Discountformule SoLow aast op winkelpanden in elke Nederlandse stad met minstens honderdduizend inwoners. Dat laat eigenaar Danny Dame van moederbedrijf D&F weten aan RetailNews. Momenteel beschikt SoLow over vijftien vestigingen in ons land.

De eerste winkel van SoLow ging in 2003 open in Rotterdam. In de jaren daarop is de formule gestaag en onder de radar gegroeid, zegt Dame. Vorig jaar werd de groei van SoLow met vijf nieuwe winkels versneld. “Steden als Amsterdam, Breda, Den Haag, Utrecht en Zwolle staan nog steeds op mijn lijstje.”

SoLow wil zich alleen op A1-locaties vestigingen. Dat stond een verdere uitbreiding lange tijd in de weg, stelt de eigenaar. “Huurprijzen waren te hoog en vastgoedpartijen gingen liever met een H&M in zee.”

Daarom focuste D&F voorheen vooral op tijdelijke vestigingen van zusterformule Executieverkoop. In die filialen worden onder meer partijen uit faillissementen verkocht. “SoLow is uit die formule ontstaan”, zegt Dame. “In de filialen van SoLow bieden we hetzelfde assortiment als bij Executieverkoop, tegen dezelfde scherpe prijzen.”

In de winkels van So Low vinden klanten voornamelijk impulsartikelen. Daarmee onderscheidt de formule zich van ketens als Action en Blokker, stelt Dame. “Blokker heeft bijvoorbeeld altijd koekenpannen in het assortiment, maar dat geldt niet voor onze winkels. Dat is zowel de zwakte als kracht van onze formule.”

Het assortiment van SoLow bestaat uit een harde kern, die wordt aangevuld met partijhandel uit het Verre Oosten. “Maar ook de harde kern wisselt. We verkopen altijd afwasborstels, maar het zijn niet altijd dezelfde.” Het concept leent zich dan ook niet voor online verkopen, stelt Dame. “Tenzij we een grote schare vaste klanten krijgen. Maar SoLow is een typische winkel voor impulsaankopen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!