IKEA opent allereerste stadswinkel

IKEA opent maandag in Hamburg zijn eerste vestiging in een verkeersvrije winkelzone. De Duitse stadswinkel is het antwoord van de Zweedse retailer op de groeiende populariteit van kleinere lokale winkels en e-commerce, schrijft Reuters.

IKEA opende in onder meer Groot-Brittannië en Japan al winkels dichter in de buurt van stadscentra dan gebruikelijk. De winkel in Hamburg geldt echter als belangrijke test voor de woonwinkelketen, zegt Johannes Ferber, die in Duitsland verantwoordelijk is voor de uitbreiding van IKEA. “We willen van dit project leren en zien welke verbeteringen we kunnen toepassen op andere locaties.”

De winkel beschikt over achttienduizend vierkante meter vloeroppervlak, zo’n twintig procent minder dan een gebruikelijke vestiging. Desondanks is het complete aanbod van de Zweedse retailer in de winkel te vinden, dankzij een aanpassing aan de winkelinrichting.

IKEA verwacht dat de helft van de bezoekers met het openbaar vervoer, de fiets of lopend komt. De winkelketen probeert daarom enkele nieuwe verzendopties uit, waaronder bezorging per taxi en fietskoerier.

De winkel moet het onder meer eenvoudiger maken voor consumenten om een winkel van IKEA te bereiken, stelt een woordvoerder. Daarnaast verbetert de winkelketen het vervoer richting zijn huidige winkels en de online verkoop van zijn producten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!