Internationale ketens zetten in op buitenlands personeel

Grote internationale winkelketens maken gebruik van buitenlands personeel in Nederlandse kledingzaken. In vrijwel alle winkels van H&M, Zara, Pull & Bear, Bershka, Abercrombie & Fitch, Urban Outfitters en Forever 21 in Amsterdam en Rotterdam staat buitenlands personeel, schrijft de NOS.

In winkels van Inditex en H&M werken veelal Zuid-Europese jongeren, die niet of nauwelijks Nederlands spreken. De twee grootste modeconcerns ter wereld laten weten Engelssprekende werknemers in te zetten in grote, toeristische steden. Zij werken daarbij volgens de Nederlandse cao.

De inzet van buitenlandse medewerkers past bij de doelstelling van retailers om een internationale uitstraling te krijgen, zegt eigenaar Mariette Hoitink van HTNK Fashion Recruitment & Consultancy. Daarmee speelt de modebranche volgens haar als eerste in op de ‘kosmopolitische werkelijkheid’, waarin de jeugd zich thuis voelt.

Hoitink denkt de inzet van buitenlands personeel in Nederlandse winkels snel vervolg gaat krijgen in andere sectoren. Daarbij denkt ze als eerste aan de food- en horecasector. “Amsterdam en Rotterdam lenen zich heel goed voor het uitproberen van nieuwe, internationale concepten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!