Primark onderzoekt vondst ‘slavenarbeidlabels’

Primark stelt een onderzoek in naar de herkomst van noodkreten die klanten aantroffen in kleding van de fast fashionketen.

Een Britse klant trof in een jurkje een etiket aan met de woorden ‘Forced to work exhausting hours’. De vrouw vond het met de hand genaaide label toen ze op zoek was naar wasinstructies. Een andere vrouw vond een soortgelijk label in een jurk waarop de tekst 'Verslechterende omstandigheden in sweatshop' stond.

Een Noord-Ierse shopper zegt eveneens een noodkreet te hebben aangetroffen in een broek die ze kocht bij Primark. Naast een identiteitskaart uit een Chinese gevangenis ontdekte ze een briefje waarin stond dat gevangenen gedwongen worden om vijftien uur per dag kleding te produceren.

Het onderzoek moet uitwijzen of de etiketten afkomstig zijn van een van kledingfabrieken van de fast fashionketen, of dat het in de winkel is aangebracht bij wijze van protest. De Ierse retailer laat aan BBC weten geen kleding in te kopen die geproduceerd is in gevangenissen of slavenkampen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!