Minister Kamp komt eind september met franchisebeleid

Minister Kamp van Economische Zaken beslist eind september of extra onderzoek nodig is naar de problematiek tussen franchisegevers en -nemers. Brancheorganisatie Vakcentrum pleit voor wetgeving die franchisenemers beschermt als er problemen ontstaan met de franchisegevers. 

Het is de hoogste tijd dat verregaande, concrete stappen worden gezet, stelt het bestuur van het Vakcentrum. De ondernemersorganisatie streeft naar wetgeving die uiteindelijk leidt tot een balans in de machtsverhouding tussen beide partijen. Eerder liet Kamp al weten voorstander te zijn van een erecode en een geschillencommissie.

De organisatie krijgt honderden klachten binnen van franchisenemers over franchisegevers, zei voorzitter Harrie ten Have eerder. Het Vakcentrum publiceerde in januari een rapport waarin zij stelt dat de samenwerking tussen franchisegevers en -nemers steeds eenzijdiger wordt. Franchisenemers zijn steeds vaker de dupe van slechte communicatie, onduidelijke afspraken en machtsmisbruik, aldus de belangenvereniging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!