Internationaal directeur Jan Heere is per direct vertrokken bij Marks & Spencer. Dat heeft de Britse winkelketen maandag bekendgemaakt.

Heere, van Spaans/Nederlandse afkomst, keert terug naar Rusland, waar hij tot zijn aanstelling in 2011 bij M&S al managing director voor modeconcern Inditex was. Hij wordt opgevolgd door Costas Antimissaris, voorheen business development director.

De verschuiving maakt onderdeel uit van meerdere functiewijzigingen binnen het managementteam van Marks & Spencer. Zo wordt Laura Wade-Gery verantwoordelijk voor de retailactiviteiten in het thuisland, waar ze eerder alleen voor de website verantwoordelijk was. In haar nieuwe functie als executive director multichannel moet zij ervoor zorgen dat Marks & Spencer één uitstraling richting de consument krijgt.

Verder wijzigt de winkelketen de rapportagestructuur binnen de organisatie. De laatste drie jaar heeft Marks & Spencer hard gewerkt aan de transformatie naar een internationale, multichannel retailer, stelt ceo Marc Bolland. De retailer beschikt volgens de Nederlander nu over de juiste infrastructuur om vooruit te kijken. “Nu we een nieuwe fase van ons plan ingaan, willen we er zeker van zijn dat onze organisatiestructuur en interne processen ons in staat stellen snel en eenvoudig te bewegen.”