'Verhouding tussen huur en omzet groeit scheef'

Verhuurders van winkelpanden bewegen onvoldoende mee met de huidige ontwikkelingen in de detailhandel. Dat stelt brancheorganisatie INretail na onderzoek onder ruim zeshonderd woon- en modewinkels. De huurkosten blijken in verhouding tot de omzet steeds verder te stijgen.

Retailers in de woonbranche besteedden vorig jaar gemiddeld 9,3 procent van hun omzet aan de huurkosten, tegenover 7,7 procent vier jaar eerder. In 2005 lag het huurpercentage nog op 5,7 procent. Bij modezaken steeg het gemiddelde huurpercentage van 10,5 procent in 2009 naar twaalf procent vorig jaar.

De helft van de ondervraagden geeft aan dit jaar een huurverhoging te hebben gehad, voornamelijk tussen de één en drie procent. Bij 43 procent bleef de huur gelijk, terwijl zeven procent te maken kreeg met een huurverlaging.

Bij het aangaan of verlengen van een huurcontract, gaat 43 procent niet in onderhandeling met de verhuurder. Tweederde van de retailers die dat wel doet, kwam een lagere huurprijs overeen. De brancheorganisatie roept retailers op kritisch naar de verhouding tussen de huur en (verwachte) omzet te kijken en dat met de vastgoedeigenaar te bespreken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!