Forever 21 wil winkelbestand verdubbelen

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 wil zijn winkelbestand wereldwijd fors uitbreiden. “Het ultieme doel is om onze organisatie te verdubbelen in de komende drie jaar”, zegt oprichter en ceo Don Chang tegen WWD.

Het nieuwe winkelconcept F21 Red kan een belangrijk onderdeel vormen van de expansie. Forever 21 opende in mei de eerste winkel volgens die formule in een winkelcentrum in de Amerikaanse stad South Gate. Daar wordt op bijna 1700 vierkante meter een breder assortiment aangeboden, zegt Chang. De retailer is volgens hem daardoor in staat om meer volume in te kopen, waardoor Forever 21 de marges kan verlagen. “Die besparingen kunnen we doorgeven aan onze klanten”, stelt de ceo.

Forever 21 gaat meer van deze F21 Red-winkels openen, bevestigt Chang. Daarmee komt de kledingretailer klanten tegemoet die volgens hem hebben gevraagd om een breder aanbod van basics. De komende maanden geeft Forever 21 meer duidelijkheid over de uitbreiding.

De kledingretailer opende in mei zijn eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam. Forever 21 beschikt verder over 469 filialen in zijn thuisland en nog 130 daarbuiten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends