'Woud aan regels bij laagste prijsgaranties'

De laagste prijsgarantie die veel winkelketens hanteren beschikt over veel regels en uitzonderingen. Consumenten die er hun voordeel mee willen doen, moeten daarom goed op de kleine lettertjes letten. Dat stelt de Consumentenbond na onderzoek onder de voorwaarden van de laagste prijsgaranties van winkels in Nederland.

Bij de meeste retailers is de laagste prijsgarantie alleen geldig voor producten waarvan het merk, model en typenummer identiek zijn. Met die laatste voorwaarde gaat het geregeld mis, stelt de organisatie. Winkelketens bieden vaak producten aan met een typenummer dat alleen in hun eigen filialen te verkrijgen is.

Daarnaast worden concurrenten op verschillende manieren uitgesloten van de garantie. BCC stelt in zijn voorwaarden dat de laagste prijsgarantie alleen geldt wanneer de concurrent ‘dezelfde service en garantie’ biedt, zonder dat te specificeren. Bij Jumbo geldt de garantie alleen voor winkels in dezelfde plaats.

De supermarktketen is volgens de Consumentenbond het royaalst wanneer klanten in het gelijk worden gesteld. Zij krijgen het product dan namelijk gratis mee. Profijt Meubel, Hornbach, GAMMA en KARWEI betalen het prijsverschil terug aan de klant, plus tien procent korting.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!