Paprika brengt ook zusterformule naar Nederland

Fashionconcern Cassis & Paprika zoekt naarstig een geschikte locatie om dit najaar een pilotstore van Cassis te vestigen. Dat vertelt multichannel manager Maartje van Doorn aan RetailNews.

De winkel volgens dit concept moet dit najaar zijn deuren openen. Het Belgische concern richt zijn pijlen op steden onder de lijn van Amsterdam, aldus Van Doorn. “En het moet een grote plaats zijn, zodat we gelijk veel consumenten bereiken.” Daarbij kijkt de retailer naar steden als Breda of Den Bosch. “Dat is praktisch omdat het dichtbij de Belgische grens is.”

Als de formule aanslaat, pakt Cassis & Paprika gelijk door. “Dan openen we op korte termijn twintig vestigingen. ” Waar klanten in de winkels van zusterformule Paprika terecht kunnen voor kleding tussen de maten 44 en 54, gaat de collectie van Cassis van maat 36 tot 46. “Hoewel veel retailers kleding binnen die range voeren, onderscheidt Cassis zich qua kleuren en prints”, stelt Van Doorn. “Dat is wat klanten zoeken.”

Paprika opende in februari een winkel in Breda en Maastricht van Paprika. Inmiddels beschikt de Belgische retailer over vier winkels in Nederland. In Den Bosch opent volgende week een winkel van Paprika zijn deuren. Daarnaast heeft het concern getekend voor vijf locaties die in augustus en september openen. “Die komen in Venlo, Arnhem, Zoetermeer, Nijmegen en Rotterdam.”

De expansie van de formule op de Nederlandse markt verloopt naar tevredenheid, stelt Van Doorn. “We merkten bij onze eerste winkels al dat het bonbedrag van Nederlandse shoppers twintig procent hoger ligt dan in ons thuisland. Dat is nog steeds zo.” De ambitie om in ons land op korte termijn over veertig winkels van Paprika te beschikken, blijft dan ook staan, aldus Van Doorn.

Om de betrokkenheid van de Nederlandse consumenten verder te vergroten, start de keten eind september met klantpanels. Deze panels bestaan uit klanten, de inkoopafdeling en het Nederlandse managementteam, vertelt Van Doorn. De leden geven feedback op de collecties en winkels. “We gaan hier op korte termijn mensen voor uitnodigen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!