The Brand Store heeft in Utrecht zijn eerste winkel geopend waar merken tijdelijk hun intrek in kunnen nemen. De winkel is gevestigd aan de Choorstraat, middenin het centrum van Utrecht. “We starten in Utrecht, maar hebben een landelijke ambitie”, aldus eigenaar Jeroen Brouwer.

In de Amsterdamse Kalverstraat bevindt zich met Store for Brands een vergelijkbaar initiatief. Daar openden onder meer Zalando en Microsoft tijdelijke vestigingen. De winkel van The Brand Store in Utrecht focust zich specifiek op mannen. Philips en Baldrshirts.nl brengen er nu respectievelijk Headphones & Bluetooth speakers en overhemden onder de aandacht.

De merken krijgen in het Utrechtse pand onder meer beschikking over grote puireclame, getraind personeel en diverse social media tools, zegt Brouwer. Veel merken zijn volgens hem door internet het directe contact met de consument kwijt geraakt, omdat ze bijvoorbeeld minder reacties doorkrijgen van verkopers. In The Brand Store kunnen ze dat contact nu herstellen, stelt hij. “Of de consument de aankoop vervolgens online doet of in de winkel is voor een merk vaak van minder groot belang.”