Primark versnelt omzetgroei

Primark heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar negentien procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden heeft de Ierse kledingketen zestien procent meer omzet geboekt. Dat blijkt uit een kwartaalupdate van moederconcern Associated British Foods.

Primark dankt de groei onder meer aan een toename van de vergelijkbare omzet. Zo profiteerde de moderetailer in de drie maanden tot 21 juni van het relatief warme weer, ten opzichte van de koude maanden maart en april vorig jaar.

Daarnaast wordt de omzetgroei van Primark gestimuleerd door een verder uitbreiding van het winkelbestand en de naar eigen zeggen ‘superieure’ verkopen in nieuwe winkels. Het winkelvloeroppervlak nam met ruim negentigduizend vierkante meter toe tot zo’n 930 duizend vierkante meter. De retailer beschikt inmiddels over 275 winkels.

De groei van het winkelvloeroppervlak zal in het volgende fiscale jaar kleiner zijn dan dit jaar, zegt Primark. Voor de herfst van 2015 staan juist weer zeer veel winkelopeningen gepland, waaronder de entree in de Verenigde Staten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!