Macintosh Retail Group kondigt emissie aan

Macintosh Retail Group gaat ruim 2,43 miljoen nieuwe gewone aandelen uitgeven om de kapitaalbasis te versterken. Daarnaast zal de opbrengst worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden. Dat heeft het moederconcern van onder meer Scapino, Invito en Manfield dinsdag laten weten.

De emissie vertegenwoordigt ongeveer tien procent van het totaal uitstaande aandelenkapitaal. De minimumprijs wordt door grootaandeelhouders gegarandeerd op acht euro, waardoor Macintosh in ieder geval 19,5 miljoen euro ophaalt.

De raad van bestuur, waaronder de nieuwe ceo Kurt Staelens, participeert voor in totaal honderdduizend euro in de aandelenuitgifte. ‘De raad van bestuur onderschrijft hiermee haar vertrouwen in de toekomst van Macintosh’, aldus het retailconcern.

Macintosh beschikt in totaal over een nieuw financieringspakket ter waarde van zo’n 180 miljoen euro. Grootaandeelhouders staan niet alleen garant in de aandelenemissie, maar ook voor een achtergestelde gestructureerde lening. Daarnaast participeren banken voor 140 miljoen euro in de nieuwe financiële basis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!