Primark troeft Zara af in Spanje

Primark heeft Zara afgelost als grootste moderetailer van Spanje. Ook in de rest van Europa groeit de fashiondiscounter sterk en ziet de retailer zijn marktaandeel en waarde stijgen. Dat liet John Bason, financieel directeur bij moederbedrijf Associated British Foods, weten.

“Als je kijkt naar ons volume en ons merk zijn we momenteel de grootste fashionretailer in Spanje”, aldus Bason. Modegigant Inditex, met merken als Zara, Pull & Bear en Bershka, wordt daarmee in eigen land voorbij gestreefd. Primark zette in 2007 zijn eerste stappen in de Spaanse markt en telt inmiddels veertig winkels in het land.

Ook in Groot-Brittannië is de markt volgens de retailer nog niet verzadigd. “De Britse consument heeft het steeds beter. We ontvangen daardoor steeds meer klanten, die meer aankopen doen”, aldus Bason. Daarnaast laat de financieel directeur weten dat Primark in Frankrijk grote plannen voor de toekomst heeft. Inmiddels heeft het fashionmerk daar vijf winkels geopend.

Uit een kwartaalupdate bleek vorige week nog dat Primark in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar negentien procent meer omzet dan een jaar eerder heeft geboekt. Naast het relatief warme weer, ten opzichte van de koude maanden maart en april in 2013, zorgt de verdere uitbreiding van het winkelbestand voor omzetgroei.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!