Personeelskorting verdwijnt toch niet

Retailers mogen hun werknemers korting blijven geven op aankopen in eigen winkel. De regeling voor personeelskorting dreigde per 1 januari 2015 te komen te vervallen. Staatssecratis Eric Wiebes maakte echter bekend dat de korting blijft bestaan, zo schrijft FashionUnited. 

Brancheorganisatie INretail spande zich drie jaar in voor het behoud van de korting. De organisatie vreesde een loonkostenstijging voor werkgevers  als de regeling zou komen te vervallen. Resultaat is dat werkgevers hun medewerkers tot vijfhonderd euro per jaar aan extra korting kunnen blijven geven op aankopen in de eigen zaak. De maximale korting per product is twintig procent.

Daarnaast is de werkkostenregeling die vanaf 2015 definitief geldt, zodanig aangepast dat pas aan het eind van het jaar beoordeeld hoeft te worden of onbelaste vergoedingen zoals maaltijden of kerstpakketen de vrije ruimte hebben overschreden, zo liet Wiebes weten. Dit zou binnen de nieuwe regeling eerst een maandelijkse verplichting worden.

Wel wordt deze vrije ruimte volgend jaar met 0,3 procent verlaagd tot 1,2 procent van de totale loonsom. Bedrijven met hetzelfde moederbedrijf mogen deze vrije ruimte met elkaar bepalen en deze vervolgens binnen de gehele groep verdelen.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!