'Metro wil af van Media Markt en Saturn'

Het Duitse retailconcern Metro onderzoekt de mogelijkheden om elektronicaketens Media Markt en Saturn van de hand te doen. Dat meldt persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.

Media-Saturn staat op de nominatie voor verkoop of een beursgang. Het bedrijfsonderdeel zou ongeveer vijf miljard euro waard zijn.

De verkoopwens van Metro is volgens Bloomberg het gevolg van de moeizame verhouding met Erich Kellerhals, de andere grootaandeelhouder van Media-Saturn. De 74-jarige medeoprichter beschikt over 22 procent van de aandelen en vetorechten voor de koersbepaling van de winkelketens. Hij zou overwegen het concern met behulp van andere investeerders over te nemen.

Media Markt en Saturn beschikken over bijna duizend vestigingen in Europa. De formule Saturn verdwijnt uit steeds meer landen, waaronder in Nederland. Het merk is onvoldoende onderscheidend, aldus een woordvoerder tegen RetailNews. De twaalf Saturn-winkels worden nog dit jaar omgebouwd tot Media Markt-filialen, waardoor een keten van zo'n 45 winkels ontstaat. De komende twaalf maanden openen daarnaast vijf nieuwe vestigingen van Media Markt.

Metro voert naast Media Markt en Saturn ook de formule Makro in ons land. Daarnaast beschikt het elders in Europa over winkels van METRO Cash & Carry, Galeria Kaufhof en Real.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!