Amazon ziet verlies verder stijgen

Amazon heeft zijn nettoverlies in het tweede kwartaal fors op zien lopen naar 126 miljoen dollar (94 miljoen euro). Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers. Vorig jaar kwam het verlies nog uit op zeven miljoen dollar.

Het operationele verlies kwam uit op vijftien miljoen dollar, tegen een winst van 79 miljoen een jaar eerder. Het verlies hangt samen met de vele investeringen van de Amerikaanse etailreus in binnen- en buitenland. “We blijven hard werken om de klantervaring bij Amazon beter en beter te maken”, aldus oprichter en ceo Jeff Bezos. Enkele voorbeelden van recente ontwikkelingen zijn een uitbreiding van de zondaglevering in het thuisland naar een dekking van 25 procent, de lancering van een streamingdienst voor muziek en boeken en de introductie van een eigen smartphone.

De omzet van Amazon nam in het tweede kwartaal met 23 procent toe naar ruim 19,3 miljard dollar. De groei in Noord-Amerika kwam uit op 26 procent, in andere markten op achttien procent. Bijna 38 procent van alle omzet wordt in het buitenland geboekt.

Amazon verwacht in het derde kwartaal tussen de 19,7 en 21,5 miljard dollar omzet te boeken. Ook dan verwacht de etailer echter flinke stijging van het operationeel verlies. Waar in het derde kwartaal van 2013 25 miljoen dollar verlies werd gedraaid, neemt dat dit jaar toe tot liefst 410 tot 810 miljoen dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!