Detailhandelsverkopen EU weer in de lift

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in juni met 0,3 procent gestegen ten opzichte van mei. In de eurozone kwam het voor het seizoen gecorrigeerde groeicijfer uit op 0,4 procent. Dat blijkt uit volumecijfers van statistiekbureau Eurostat.

Eurostat meldde vorige maand dat de EU-verkopen in mei voor het eerst sinds de start van dit jaar terug waren gelopen. Uit de herziene cijfers blijkt het verkoopcijfer echter stabiel, terwijl de verkopen in de eurozone eveneens naar boven zijn bijgesteld. De achttien Europese landen verkochten in mei 0,3 procent meer, waar eerder een nulgroei was vastgesteld.

De foodsector zag het verkoopvolume in zowel de EU als eurozone in juni met een half procent toenemen. De non-foodsector in de EU verkocht 0,2 procent meer dan een maand eerder, terwijl de groei in de eurozone 0,1 procentpunt hoger uitvalt.

De grootste stijging werd gemeten in Duitsland, waar de verkopen met 1,3 procent toenamen. Ook in Oostenrijk (plus 1,1 procent) en Polen (plus één procent) namen de detailhandelsverkopen toe. Finland (min 1,8 procent) en Portugal (min 1,4 procent) zagen de verkopen het hardst teruglopen. De volumecijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

Vergeleken met juni vorig jaar stegen de detailhandelsverkopen in de EU met 2,5 procent en in de eurozone met 2,4 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!