Bouwpionier en oprichter Hornbach overleden

Otmar Hornbach, oprichter van de gelijknamige bouwmarktketen, is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Hij introduceerde met Hornbach zowel zelfbediening als de combinatie van een tuincentrum en bouwmarkt in Europa, schrijft Duitslandnieuws.nl.

Otmar Hornbach werkte sinds 1949 bij het zieltogende familiebedrijf Wilhelm Hornbach OHG. Na een rondreis door de Verenigde Staten in de jaren zestig, opende hij in 1968 in Bornheim de eerste bouwmarkt naar Amerikaans voorbeeld. Rond dezelfde tijd opende Bauhaus in het nabijgelegen Mannheim een soortgelijk concept.

Hornbach is inmiddels uitgegroeid tot een winkelketen met 144 filialen, ruim zestienduizend werknemers en een jaaromzet van zo’n 3,4 miljard euro. In Nederland beschikt Hornbach over tien winkels, een aantal dat algemeen directeur Evert de Goede de komende tien tot vijftien jaar wil laten uitgroeien naar twintig tot 25 vestigingen.

Otmar Hornbach bracht de bouwmarktketen in 1987 naar de beurs. In 2001 droeg hij de dagelijkse leiding over aan zijn zonen Steffen en Albrecht.

RetailTrends