Corio ziet huurinkomsten opnieuw dalen

Corio heeft over de eerste zes maanden van dit jaar 0,6 procent minder huurinkomsten geboekt. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het vastgoedconcern woensdag bekendmaakte.

De daling is minder scherp dan dezelfde periode vorig jaar, toen de inkomsten met 4,4 procent krompen. Het directe resultaat (huurinkomsten min rentelasten en beheerskosten) over de eerste zes maanden van dit jaar komt uit op 122,6 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2013 was dat nog 130,6 miljoen euro. De netto-huurinkomsten bedragen bijna 177 miljoen euro, tegen 196,8 miljoen een jaar eerder.

De bezettingsgraad van de winkelcentra van Corio bleef met 94,9 procent vrijwel gelijk aan de eerste zes maanden van 2013 (95,3 procent). De huurders van Corio zagen hun verkopen met 0,1 procent dalen. In in de eerste helft van 2013 namen hun verkopen nog met 3,6 procent af. De winkelcentra kunnen daarnaast rekenen op meer bezoekers (plus een procent).

De trend van verbeteringen zet door, stelt ceo Gerard Groener. “Dat zijn bemoedigende tekenen in een uitdagende markt, die aangeven dat Corio op de goede weg is.” De krachtenbundeling met vastgoedfonds Klépierre kan volgens hem de positieve ontwikkelingen versterken. Klepièrre wil 7,2 miljard euro betalen om Corio in handen te krijgen. Met de overname ontstaat een leidend Europees vastgoedconcern, zei Groener eerder. “Het concern vult elkaar geografisch gezien goed aan en zal profiteren van schaalvoordelen en een solide financiële positie.”

Gezamenlijk beschikken Corio en Klepièrre over een portefeuille van 182 winkelcentra in zestien Europese landen. De concerns zijn samen goed voor meer dan 21 miljard euro. Corio is in ons land eigenaar van onder meer Hoog Catharijne in Utrecht en Alexandrium Shopping Center in Rotterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!