Denham bouwt spijkerbroekenkoninkrijk uit

Jeanslabel Denham opent binnenkort zijn vijfde winkel in Amsterdam en 25 vestigingen in Japan. Dat laat oprichter Jason Denham weten aan Het Parool.

De jeansretailer beschikt dan over vier winkels in de Negen Straatjes. Over de exacte locatie doet Denham nog geen uitspraken, omdat het contract is nog niet getekend. De keuze voor vier vestigingen in een straal van een halve kilometer heeft de oprichter van de Britse designer Paul Smith gezien. “Die heeft ook zo’n rijtje in Londen en daar kan je niet omheen.”

Daarnaast staan 25 winkelopeningen in Japan op de planning. Japanse consumenten hechten veel waarde aan jeans, aldus Denham. De instapprijs voor een broek is hier 165 euro, terwijl dat in Japan vijfhonderd is. “Dat betalen ze zonder blikken of blozen.” Daar staat tegenover dat Japanners een gedetailleerde afwerking afdwingen. “Ze zien alles en stellen eindeloos vragen over de stof en de manier waarop we kleren maken. Zij begrijpen het.”

Denham beschikt inmiddels over elf eigen winkels en verkooppunten in 22 landen. Over de omzet doet Denham geen uitspraken. “We hebben de crisis weten te overleven en ik ben benieuwd hoe het ons vergaat in betere tijden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!