'EBay wil bitcoins accepteren'

EBay werkt aan de integratie van bitcoins als betaalmogelijkheid voor zijn onderdeel Braintree. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

EBay´s Braintree biedt online spelers als Uber en Airbnb software voor het verwerken van betalingen. Ceo John Donahoe van eBay zei vorig jaar al dat hij nadacht over mogelijke toepassingen van de virtuele munt.

De bitcoin is vooral onder webwinkels die consumentenelektronica verkopen populair. Sinds eind vorig jaar accepteert in Nederland ook Thuisbezorgd.nl de virtuele munteenheid.

Het gebruik van de virtuele valuta is volgens De Nederlandsche Bank (DNB) nog zeer kleinschalig. Zo stond de teller van het aantal bitcointransacties in mei dit jaar op circa 65 duizend per dag, waaronder minder dan duizend per dag in Nederland. Dagelijks worden er in ons land ruim zestien miljoen betalingen met de euro verricht.

De waarde van de bitcoin kan sterk fluctueren. Regelmatig zijn er kortstondige terugvallen in de waarde van de bitcoin te zien, vaak als gevolg van negatieve berichten. Daarnaast heeft de munteenheid geen smetteloos imago. Omdat de munt niet wordt gecontroleerd door de overheid, zou het een vrijhaven voor zwart geld en criminaliteit vormen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!