Zara opnieuw onder vuur om T-shirt

Zara haalt een kindershirt met een gele ster uit de verkoop nadat shoppers op social media kritiek uitten op de ‘davidster’. Het gestreepte shirt lijkt volgens de consumenten op concentratiekampkleding en de gele ster op de ster die joden tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten dragen.

Het ontwerp was volgens de kledingketen geïnspireerd op de sherrifster in westernfilms. “Al onze ontwerpen worden van tevoren gecontroleerd. Bij Zara had niemand de link gelegd dat dit als beledigend gezien kon worden”, aldus een woordvoerder tegen NU.nl.

De Inditex-formule haalde vorige week een damesshirt uit de verkoop nadat het op social media werd bestempeld als racistisch. Op het shirt stond de tekst ‘white is the new black’. De tekst lag nog gevoeliger vanwege de rellen in de Amerikaanse stad Ferguson. Daar werd begin augustus een donkere jongen doodgeschoten door een blanke politieman. Volgens de fashionretailer ging de tekst puur over de trends in modekleuren, zoals een soortgelijk t-shirt de opdruk ‘leopard is the new black’ heeft.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends