Zalando boekt winst in eerste helft 2014

De Duitse webwinkelier Zalando heeft in het de eerste zes maanden van dit jaar zwarte cijfers geschreven. De inkomsten voor belastingen en rente (EBIT) kwamen uit op twaalf miljoen euro, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers. Dezelfde periode een jaar terug was er nog sprake van een negatief resultaat van 72 miljoen euro.

De EBIT-winstmarge kwam uit op 1,2 procent. Vorig jaar stond die nog in het rood met -8,9 procent. Bestuurslid Rubin Ritter spreekt van 'een groot succes'. "Historisch gezien waren onze prestaties in het eerste halfjaar altijd zwakker dan in de tweede helft."

Zalando doorbrak voor het eerst de grens van één miljard euro omzet in het eerste half jaar. Een omzetplus van bijna dertig procent resulteerde in een omzet van 1,05 miljard euro. Zalando maakte geen nettoresultaten bekend.

De webwinkelier kondigt vandaag tijdens een presentatie voor investeerders mogelijk een beursgang aan. Zalando zou volgens bronnen in september een notering krijgen aan de beurs van Frankfurt. Naar verluidt wil de modegigant 15 procent van de aandelen naar de beurs brengen en daarmee 900 miljoen euro ophalen. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends