Grote investeerder verkoopt belang in Tesco

Harris Associates heeft tweederde van zijn aandelen in de Britse winkelketen Tesco verkocht. De grote investering was ‘te riskant’ geworden, zegt ceo David Herro tegen The Sunday Telegraph.

Met drie procent van de aandelen was Harris Associates de op zes na grootste aandeelhouder in Tesco. De verkoop komt na de tweede winstwaarschuwing van de supermarktketen in twee maanden. De winst loopt dit jaar voor het derde jaar op rij terug, dit keer naar verwachting met zo’n 25 procent.

Tesco maakte tegelijkertijd bekend 75 procent minder dividend uit te keren aan zijn aandeelhouders, om te kunnen investeren in margeverbetering en verkoopgroei. De Britse retailer voelt de concurrentie van discounters als Aldi en Lidl, waardoor Tesco de laatste jaren behoorlijk aan marktaandeel heeft moeten inleveren.

Ceo Philip Clarke maakte in juli bekend per 1 oktober 2014 te zullen vertrekken bij Tesco. Hij slaagde er niet in de dalende cijfers weer omhoog te trekken. Vrijdag werd bekend dat zijn opvolger, Unilever-directeur Dave Lewis, al een maand eerder in dienst treedt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends