Toys 'R' Us duikt verder in het rood

De Amerikaanse speelgoedketen Toys ‘R’ Us heeft zijn verlies in het tweede kwartaal verder zien oplopen. Het nettoverlies kwam uit op 148 miljoen dollar (112,7 miljoen euro), ruim dertig procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de retailer vrijdag heeft gepubliceerd.

De slechtere resultaten worden onder meer veroorzaakt door een intensief kortingsprogramma dat aan het begin van zijn boekjaar werd gestart. Waar de brutomarge terugliep van 38,7 naar 37,5 procent, namen de verkopen met 2,7 procent toe naar 2,44 miljard dollar. De identieke omzet groeide in eigen land met anderhalf procent en in buitenlandse vestigingen met 2,5 procent.

Toys ‘R’ Us zag vorig jaar vanwege tegenvallende resultaten af van een beursgang. De eigenaren van de winkelketen, investeerders KKR en Bain Capital en vastgoedbedrijf Vornado Realty Trust, hadden in 2010 al een beursnotering aangevraagd. Een jaar eerder had de retailer zich teruggetrokken van de Nederlandse markt, waar het met zeventien vestigingen actief was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!