'Pinnen in 2019 groter dan contant'

Het aantal pinbetalingen moet het aantal contante betalingen over vier jaar hebben ingehaald. Ondernemers en banken hebben daarvoor afspraken gemaakt in het bijzijn van minister Dijsselbloem van Financiën. Het Convenant Betalingsverkeer dat in 2005 werd gesloten is verlengd tot 2019.

Momenteel wordt zes op de tien transacties contant afgerekend, terwijl pinbetalingen al goed zijn voor 62 procent van de omzet. Aan contant geld kleven veel veiligheidsrisico’s, stelt bestuurslid Jacques Parson van Detailhandel Nederland. “Door de afspraken die we vandaag maken moet het aandeel contant geld in de kassalade afnemen.”

De partijen willen onder meer een impuls geven aan het contactloos betalen, omdat dat volgens de ondertekenaars vooral zal bijdragen aan het terugdringen van contant geld. Nu wordt nog bijna driekwart van de transacties onder de tien euro cash afgerekend. Dankzij contactloos betalen wordt het voor klanten steeds makkelijker lage bedragen te pinnen, stelt voorzitter Chris Buijnink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!