Intergamma zet nieuw logistiek platform op

Intergamma werkt aan een logistiek platform voor het leveren van buitenmaatse goederen aan bouwmarkten in Nederland en België. De franchiseorganisatie voor GAMMA en KARWEI-bouwmarkten heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Westerman Logistics.

Artikelen als golfplaten en ladders die niet in een rolcontainer passen worden door leveranciers rechtstreeks aan de bouwmarkten geleverd. Dat zorgt volgens Intergamma voor relatief hoge ketenkosten.

Daarom vergrootte de organisatie eerder al het aandeel leveringen dat via het eigen logistieke centrum in Tiel. Via dit centrum kunnen echter geen buitenmaatse artikelen worden verwerkt. “Door het opzetten van het buitenmaats platform kan deze stroom geconsolideerd en geoptimaliseerd worden”, zegt Rob Klifman, directeur supplychainmanagement en centrale inkoop.

Westerman Logistics vervoert dagelijks circa dertig vrachtwagenladingen. De goederen worden afgehaald bij de leveranciers en bezorgd bij de bouwmarkten van GAMMA en KARWEI. Daardoor krijgt een bouwmarkt in één levering alle goederen van de bij het platform aangesloten leveranciers. Dat levert een kostenvoordeel op doordat het aantal vrachtwagenbewegingen afneemt, aldus Intergamma.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!