America Today gaat kinderkleding verkopen

America Today start in navolging van zusterbedrijf Coolcat met de verkoop van kinderkleding. De Nederlandse modeketen begint in de laatste week van november met de verkoop van de nieuwe lijn. Dat maakte eigenaar Roland Kahn bekend tijdens het jubileumevent van RetailTrends Media.

Coolcat is in Nederland naar eigen zeggen marktleider in de leeftijdsgroep tien tot vijftien jaar. De retailer wint daarnaast hard terrein in de groepen zes tot tien en vijftien tot achttien jaar, liet Kahn eerder weten in FaceRetail. “We waren de eerste winkelketen die zich op deze groep zonder portemonnee richtte”, voegde hij daar op het jubileumevent. Hoewel ouders volgens hem in eerste instantie niet gelukkig waren met Coolcat, is die teneur inmiddels omgedraaid.

America Today werd in 1989 juist opgericht als studentenformule. In 2006 werd de formule onderdeel van Excellent Retail Brands, het retailconcern van Roland Kahn waar ook Sapph en MS Mode onder vallen. Sindsdien is de keten uitgebreid van 22 naar ruim vijftig vestigingen in Nederland, vijftien in België, drie in Frankrijk en twee in Luxemburg.

Het assortiment van America Today is daarnaast net als die van zijn zusterbedrijven te verkrijgen op wehkamp.nl. Inmiddels zijn de merken van Excellent Retail Brands goed voor tien procent van de fashionomzet bij Wehkamp, aldus Kahn.

Reacties