Formido verwelkomt Fixet-ondernemers

Bouwmarktketen Formido bouwt in het najaar twee winkels van Fixet om tot zijn eigen formule. Dat laat marketing- en communicatiemanager Miriam de Bruin van de Maxeda-dochter weten aan RetailNews. Daarnaast verwacht zij binnenkort meer nieuwe ondernemers te verwelkomen.

De Fixet-ondernemers uit ’s Heerenberg en Ulft komen over van concurrent DGN retail, dat op het punt staat overgenomen te worden door retailorganisatie Euretco. Daarbij wordt hoogstwaarschijnlijk afscheid genomen van de formule Fixet. Hoewel Euretco-ceo Harry Bruijniks en formuledirecteur Steve Evers het liefst alleen met Hubo doorwilden, is op basis van bezwaren van Multimate-ondernemers in de overnamegesprekken besloten die formule alsnog te handhaven.

De twee Fixet-ondernemers wachten de uitkomst van de gesprekken niet af, maar bouwen hun winkels om naar Formido. Daarmee volgen ze een collega uit Emmer-Compascuum, terwijl Formido de afgelopen jaren tevens vier winkels van Multimate naar zijn formule ombouwde. Daarnaast is de bouwmarktketen met diverse ondernemers van andere formules in gesprek over een overstap, zegt De Bruin. “Om begrijpelijke redenen kunnen wij dit pas communiceren als de handtekening is gezet.”

Formido beschikt inmiddels over meer dan tachtig vestigingen. Er zijn nog maar weinig witte vlekken in Nederland als het gaat om bouwmarkten, zegt zij. “Groei komt dus voornamelijk uit de overstap van de ene naar de andere formule.”

Formido biedt volgens De Bruin een vast pakket met onder meer een wekelijkse folder, de volledige omzet uit de webshop en een vernieuwd concept voor kleinere winkels. “Daarnaast introduceren wij binnenkort een mobiele website en een centrale klantenkaart, die de lokale initiatieven vervangt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!