Nederlandse Aldi-top in conflict met ceo

De Nederlandse bestuurlijke tak van discountketen Aldi ligt in de clinch met zijn ceo. De managementstijl van ceo Flor du Puy stuit de topmannen tegen de borst, zo schrijft De Telegraaf.

De managementstijl van De Puy is ‘autoritair en misschien zelfs narcistisch’, stelde Piet Vink die tot voor kort directeur van Aldi Inkoop B.V. was in een brief aan de raad van bestuur. Vink werd vervolgens ontslagen. Zijn ontslag kwam vrijdag voor de rechtbank. “De boodschap wordt gesmoord, de boodschapper opgehangen”, aldus zijn advocaat.

Volgens Vinks advocaat maken zeven van de negen directeuren van verkoopbedrijven zich eveneens zorgen en hebben ze hierover met de Duitse raad van bestuur gesproken. Hun klacht werd echter ongegrond verklaard. “De onvrede over de autoritaire sturing door Du Puy is gemeengoed”, stelde Vink in een verklaring die zijn raadsman voorlas.

Eind deze maand bepaalt de rechter de hoogte van de ontslagvergoeding. “Met zijn brief heeft Vink zich op een ramkoers gemanoeuvreerd, maar na een dienstverband van 27 jaar is ontslag een verregaande reactie”, aldus de rechter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!