Praxis start met eigen tuincentrumketen

Praxis bouwt komend voorjaar drie franchisewinkels van Intratuin om tot Praxis Tuincentrum. Het zijn de eerste vestigingen van de doe-het-zelfketen die zich volledig op het buitenleven richten. Dat heeft Praxis maandag bekendgemaakt.

De winkels in Roermond, Heerlen en Venlo zijn in handen van franchiseondernemers Peter Stox en Frank de Groot, waarmee Praxis een samenwerking is aangegaan. De ondernemers ruilen de naam Intratuin in maart 2015 in voor de nieuwe formule Praxis Tuincentrum.

Praxis beschikt momenteel al over elf zogenoemde Megastores, waar plek is voor een apart tuincentrum. Daarnaast voeren ook de andere vestigingen een breed tuinassortiment. “Praxis is al decennia de groenste bouwmarkt van Nederland”, stelt ceo John Colley. Met de nieuwe samenwerking speelt de Maxeda-dochter volgens hem in op de groeiende vraag naar tuinproducten. “Vanaf 2015 zullen wij onze krachten en expertise bundelen om ook voor de toekomst een krachtige tuinformule neer te zetten.”

Rabobank merkte in een sectorrapport in juni al op dat branchevervaging de ‘gamechanger’ in de tuinbranche is. Tankstations, bouwmarkten en grote supermarkten blijken serieuze concurrenten voor tuincentra. Het sentiment in de branche is volgens de bank matig, omdat er sprake is van een verdringingsmarkt. Zo komen er nog steeds meer vierkante meters bij, terwijl bouwmarkten steeds grotere tuinafdelingen krijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!