Voormalige Selexyx-directie grijpt naast vertrekpremie

Oud-directeuren Matthijs van der Lely en Menno van der Brand van de failliete boekwinkelketen Selexyz krijgen toch geen vertrekpremie. Dat bevestigt hun advocaat Evert-Jan Henrichs aan RTL Z. Eerder dit jaar werd Polare nog opgedragen een vergoeding van 324 duizend euro te betalen.

Van der Lely en Van der Brand werden bij het faillissement van Selexyz in maart 2012 ontslagen. De twee directeuren stelden echter dat zij niet bij die winkelketen, maar dochterbedrijf Kooyker in dienst waren. Omdat die onderneming doorging onder investeringsmaatschappij ProCures, oordeelde de kantonrechter in Hilversum in oktober 2012 dat zij recht hadden op een ontslagpremie en doorbetaling van hun salaris tot dat moment.

De hoger beroepzaken die daarop volgden, zijn nu alsnog verloren door de voormalige Selexyz-directie. Het Amsterdamse gerechtshof concludeert dat Van der Lely en Van der Brand feitelijk in dienst waren van de failliete holding, waardoor ze geen recht hebben op een vertrekpremie. De twee kunnen in cassatie, maar daarover is volgens hun advocaat nog niets besloten.

Polare heeft zich altijd tegen het betalen van enige vergoeding verzet, laat medeoprichter Paul Dumas van ProCures weten. “Hiermee komt een einde aan twee jaar getouwtrek waarin de heren via een viertal procedures hebben geprobeerd een vergoeding af te dwingen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!