Alibaba heeft de aandelenprijs vlak voor zijn beursintroductie verhoogd naar 66 à 68 dollar. Dat blijkt uit een beursdocument dat de Chinese etailgigant heeft gepubliceerd. Eerder lag de prijs nog op zestig tot 66 dollar per aandeel.

De verhoging van de uitgifteprijs is het gevolg van de enorme vraag naar de aandelen van Alibaba. Bij de tournee van oprichter Jack Ma en andere bestuursleden om de interesse te peilen, moeten potentiële beleggers steevast vechten om een plaats.

Alibaba zet daarnaast bij een grote vraag 48 miljoen extra aandelen in, bovenop de al geplande 320,1 miljoen. In totaal kan de Chinese etailer daardoor ruim 25 miljard dollar (19,3 miljard euro) ophalen bij zijn beursgang. De uitgifteprijs wordt donderdag definitief vastgesteld, waarna de aandelen naar verwachting een dag later in New York kunnen worden verhandeld.

De kans dat Nederlandse beleggers aandelen in Alibaba weten te bemachtigen is klein, zegt online broker DeGiro. Grote partijen op Wall Street slaan de stukken in voor hun klanten. “Het is niet aan ons noch aan de bank, het is aan Alibaba om stukken voor Europa vrij te geven”, aldus oprichter Gijs Nagel in De Financiële Telegraaf.