Kabinet in actie tegen winkelleegstand

Het kabinet wil bijdragen aan een gevarieerd winkelaanbod in aantrekkelijke steden. Daarom gaat het ministerie van Economische Zaken ervoor zorgen dat leegstaande panden sneller een andere bestemming kunnen krijgen. Dat staat in de miljoenennota 2015, die dinsdag tijdens Prinsjesdag is gepresenteerd.

Het ministerie wil verder dat de detailhandel beter kan inspelen op de veranderende voorkeuren van het winkelend publiek. Daarnaast zal het makkelijker worden voor winkeliers om fysieke en online detailhandel te combineren, zo luidt het voorgenomen beleid. De plannen van het kabinet moeten nog door de Eerste en Tweede Kamer worden goedgekeurd.

Het kabinet trekt verder voor volgend jaar 160 miljoen euro extra uit om de koopkracht te versterken. Naar verwachting stijgt de koopkracht in 2015 gemiddeld met een half procent, waarbij zo’n driekwart van de huishoudens erop vooruit gaan. Dit jaar stijgt de koopkracht volgens de conjunctuurindicator van het CPB al met anderhalf procent.

Het economisch herstel is historisch gezien eerst te zien bij de export, vervolgens bij de investeringen en daarna in de consumptie. Het dieptepunt van de particuliere consumptie lijkt volgens het kabinet achter de rug. Voor het eerst in vijf jaar zal de binnenlandse consumptie in 2015 bijdragen aan groei.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!