Aantal winkelovervallen historisch laag

Het aantal overvallen in de detailhandel is in de eerste acht maanden van dit jaar met 21 procent gedaald. In de periode tot en met augustus waren 232 winkeliers slachtoffer van een overval, tegenover 294 in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die Detailhandel Nederland vrijdag heeft gepubliceerd.

Daarmee houdt de dalende tendens die zich in 2010 inzette aan, ziet de brancheorganisatie. In de afgelopen vier jaar werden winkeliers respectievelijk 868, 712, 630 en 422 keer overvallen.

“Winkeliers investeren veel in preventie en de pakkans door politie wordt steeds groter”, verklaart secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg de cijfers. Zo wordt er volgens hem veel geld gestoken in onder meer artikelbeveiliging, toegangssystemen, alarmsystemen, geldbehandeling, opleidingen en trainingen.

De brancheorganisatie waarschuwt winkeliers echter dat de ‘donkere dagen’ nog voor de deur staan. Vanaf oktober schiet het aantal overvallen traditioneel omhoog, omdat het ’s avonds sneller donker wordt. “Criminelen zien dan hun kans schoon”, aldus Van Steeg.

Detailhandel Nederland start samen met onder meer het ministerie van Veiligheid en Justitie de campagne 'Minder cash, wel zo veilig', waarbij consumenten worden opgeroepen zoveel mogelijk te pinnen. Winkeliers wordt daarnaast getoond welke mogelijkheden er zijn om het aanwezige contante geld in de winkel te verminderen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!