JD Sports aangemoedigd door Nederlandse resultaten

JD Sports breidt zijn aanwezigheid in Nederland naar eigen zeggen verder uit als gevolg van een veelbelovende start. De Britse winkelketen mikt nu ook op de opening van grotere winkels op de grootste retaillocaties in Nederland. Dat heeft JD Sports woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

JD Sports beschikt sinds zijn eerste winkelopening in juli vorig jaar inmiddels over zestien winkels in ons land. De Britse retailer opende in eerste instantie in winkels van voormalig mannenmodeketen Setpoint in vooral kleinere, regionale steden. Afgelopen december werd zijn grootste winkel in Rotterdam geopend. ‘De succesvolle start op een A1-locatie in Rotterdam geeft ons het vertrouwen om ook in andere grote retaillocaties te openen’, aldus de retailer. Zo werd in augustus een nieuw filiaal in Den Haag geopend.

JD Sports breidt behalve in Nederland ook uit in Frankrijk en Duitsland. De retailer zal in die landen in het tweede halfjaar van zijn gebroken boekjaar meer nieuwe winkels openen.

De winkels op het Europese vasteland waren het eerste halfjaar goed voor 137 miljoen pond (172,4 miljoen euro). In totaal zette de retailer in de zes maanden tot 2 augustus 721,5 miljoen pond om, 27 procent meer dan een jaar eerder. De winst voor belastingen groeide van 6,1 naar 16,5 miljoen pond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!