FNV trekt aan de bel over IKEA Amsterdam

Veel werknemers van IKEA in Amsterdam ervaren een intimiderende sfeer, hoge werkdruk en stress. Dat leidt uiteindelijk tot ziekteverzuim, waardoor de bezetting soms zo laag is dat afdelingen tijdelijk gesloten worden. Dat meldt vakbond FNV Bondgenoten op basis van een informatiebijeenkomst.

Werknemers geven aan dat de grens bereikt is en eisen veranderingen. De vakbond roept hen daarom op donderdag naar een tweede bijeenkomst te komen om verdere stappen door te nemen.

Medewerkers klagen onder meer over eenrichtingsverkeer vanuit IKEA. Zo worden roosters eenzijdig aangepast en moeten ze bij andere afdelingen bijspringen, waardoor eigen werkzaamheden blijven liggen. Wanneer ze ergens bezwaar tegen maken, hebben ze volgens de vakbond een grote kans op een negatieve beoordeling.

FNV roept IKEA op tot het naleven van de cao en een einde te maken aan ‘de doorgeschoten flexibiliteit’. De vakbond lag eerder al overhoop met de Zweedse retailer over een nieuwe cao. IKEA sloot die uiteindelijk zonder FNV Bondgenoten af. IKEA komt later vandaag met een reactie op de berichtgeving van FNV, zo laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!