EBay scheidt PayPal in 2015 af

EBay en zijn betaaldochter PayPal gaan in de tweede helft van volgend jaar verder als twee onafhankelijke beursgenoteerde ondernemingen. Dat heeft de veilingsite dinsdag bekendgemaakt. Eerder dit jaar pleitte belegger Carl Icahn al voor een afsplitsing, maar eBay hield dat toen tegen.

Na een ‘grondige strategische analyse’ vindt ceo John Donahoe toch dat beide partijen als onafhankelijke ondernemingen de beste mogelijkheden hebben om in te spelen op het snelveranderende retail- en betaallandschap. “Meer dan tien jaar hebben zowel eBay als PayPal geprofiteerd van het feit dat ze onderdeel zijn van één onderneming”, zegt Donahoe. Na 2015 belemmert een dergelijke situatie volgens hem de strategische en concurrerende positie van beide partijen.”EBay en PayPal kunnen als stand-alone onderneming scherper zijn in hun eigen markt.”

Donahoe is verantwoordelijk voor het proces van de afsplitsing, maar legt daarna zijn functie neer. President Devin Wenig van eBay Marketplaces neemt zijn taak over, terwijl Scott Schenkel cfo van het nieuwe eBay wordt. Schenkel is nu de financiële topman van eBay Marketplaces. Dan Schulman is per direct aangesteld als president van PayPal en zal na de afscheiding de functie van ceo van de betaaldienst bekleden. Hij komt over van American Express.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!