IKEA doneert vijf miljoen voor ebolabestrijding

IKEA roept ondernemers op om net als de meubelketen een donatie te doen aan partijen die de uitbraak van het ebolavirus proberen in te perken. De IKEA Foundation maakte maandag een schenking van vijf miljoen euro bekend aan Artsen zonder Grenzen.

De donatie is naar eigen zeggen de grootste voor noodhulp die de retailer ooit gedaan heeft. “We hopen dat andere partijen in de private sector dit voorbeeld volgen en programma’s financieren die niet alleen levens redden en de verspreiding van ebola bestrijden, maar ook aandacht bieden aan andere urgente situaties die minder media-aandacht krijgen”, zegt ceo Per Heggenes van IKEA Foundation. 

Artsen zonder Grenzen kan met deze financiering voor de rest van dit jaar en in 2015 medische hulp bieden aan slachtoffers van het virus, aldus IKEA Foundation. Eerder kreeg de hulpverleningsorganisatie al steun van de meubelketen bij het bieden van medische hulp aan vluchtelingen uit Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het aantal dodelijke slachtoffers van ebola ligt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO inmiddels op bijna drieduizend. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!