H&M betrekt winkels van Maison de Bonneterie

H&M opent volgend jaar flagshipstores ‘van internationale allure’ in de voormalige winkels van Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag. De Zweedse moderetailer heeft daarvoor een langjarig huurcontract afgesloten met de onlangs verdwenen winkelketen, die nog altijd eigenaar is van de twee monumentale panden.

De winkels aan het Rokin in Amsterdam en de Buitenhof in Den Haag worden in het najaar van 2015 heropend als H&M. Het pand in de hoofdstad beschikt over zo’n vijfduizend vierkante meter, verdeeld over zeven verdiepingen, en heeft eveneens een ingang aan de Kalverstraat. Het Haagse filiaal beschikt over zes verdiepingen met in totaal 4500 vierkante meter oppervlakte.

De winkelruimtes krijgen een luxueuze inrichting, laat countrymanager Susan Krau weten. “De komende periode gaan we samen met ons team aan slag met het design en interieur.” H&M wil door bij de inrichting de historische details van de panden te benutten ‘het allerbeste bieden aan het winkelend publiek’.

Maison de Bonneterie was sinds het begin van de vorige eeuw gevestigd in de twee panden, maar moest de winkels afgelopen zomer noodgedwongen verlaten. ‘Door de te lang aanhoudende recessie in de detailhandel is het economisch niet langer verantwoord de winkelactiviteiten voort te zetten’, luidde de verklaring van de Nederlandse retailer.

H&M is sinds 1989 in ons land actief en beschikt inmiddels over 133 vestigingen, waaronder vijf winkels van COS, drie van Monki en een Weekday Store. “De markante gebouwen vormen een mooie plek waar H&M haar spectaculaire toekomstplannen kan realiseren”, aldus Bonneterie-directeur Willem Koster.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!