Decathlon mag zich in Arnhem vestigen

Decathlon heeft maandag groen licht gekregen voor de komst naar evenementenhal de Rijnhal in Arnhem. De plaatselijke gemeenteraad heeft het gewijzigde bestemmingsplan daarvoor met een ruime meerderheid goedgekeurd, meldt De Gelderlander.

Eigenaar Wereldhave van het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg had bezwaar aangetekend tegen de komst van Decathlon. Volgens de belegger is er geen regionale behoefte aan grootschalige detailhandel bij de evenementenhal, maar de gemeente spreekt dat tegen. Er komt bovendien een goede looproute tussen de twee locaties, laat projectwethouder Ine van Burgsteden weten.

Decathlon tekende begin vorig jaar al voor de opening van een sportzaak in de Rijnhal. De Franse retailer wilde de hal in eerste instantie op 1 juli betrekken, maar heeft die datum al moeten uitstellen naar volgend jaar.

Decathlon Nederland is niet tevreden over de groei van zijn winkelbestand in Nederland, liet ceo Eric Bodhuin eerder dit jaar weten. Na de entree in 2000 beschikt de retailer in ons land nog altijd over slechts drie vestigingen. Decathlon stuit ook in onder meer Roermond en Middelburg op verzet van veelal lokale winkeliers. De sportketen voert volgens Bodhuin gesprekken met de twintig grootste gemeenten van ons land om meer winkels te openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!