Franchisers eisen miljoenen terug van HEMA

Twee franchisenemers van HEMA hebben met steun van de franchisevereniging een arbitragezaak aangespannen tegen het moederbedrijf. Dat laat de Nederlandse winkelketen donderdag weten bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

Eind vorig jaar werd bekend dat de Nederlandse winkelketen overhoop ligt met zijn franchisenemers. HEMA dreigde in een brief aan zijn franchisers de franchisevereniging VAB buitenspel te zetten. Reden is een langslepend conflict over onder meer de prijs die franchisers moeten betalen voor brood, gebak en marketingkosten en de opbrengsten van onlineverkopen.

De arbitragezaak gaat over het marketingstrategiefonds van HEMA, waar de franchisers nu een deel van claimen. Dat fonds wordt gebruikt voor marketingdoeleinden en gevuld met bijdragen van leveranciers van HEMA. De franchisenemers menen op basis van eigen berekeningen de afgelopen vijf jaar recht te hebben gehad op 29 miljoen euro. Zij eisen dat bedrag, exclusief rente, nu namens alle franchisenemers terug van hun franchisegever.

HEMA laat weten de juistheid van de claim te betwisten en zich er krachtig tegen te zullen verdedigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!