IKEA herkent zich niet in kritiek FNV

IKEA Amsterdam zegt niets te weten van de intimiderende sfeer, hoge werkdruk en stress die werknemers volgens FNV ervaren. Deze berichtgeving wordt niet gedragen door de lokale ondernemingsraad en de medewerkers die de woonwinkelketen heeft gesproken. Dat laat store manager Martyn Brache in een reactie weten.

FNV Bondgenoten stelde eind vorige maand dat de problemen bij de Amsterdamse winkel leiden tot ziekteverzuim, waardoor de bezetting soms zo laag is dat afdelingen tijdelijk gesloten worden. Daarbij baseerde de vakbond zich op een eerste informatiebijeenkomst, die volgens IKEA door zo’n tien van de in totaal vijfhonderd medewerkers zijn bezocht.

IKEA houdt ieder jaar een tevredenheidsonderzoek onder Amsterdamse medewerkers, waar volgens Brache negentig procent van het personeel op reageert. “Elk jaar zien we de tevredenheid en het gevoel van betrokkenheid onder medewerkers stijgen.”

IKEA moest de bevindingen van FNV via de media vernemen, laat HR-manager Liesbeth de Kruif weten. “Vanzelfsprekend is FNV Bondgenoten nog steeds van harte welkom om deze informatie in een gesprek met ons te delen. Op die manier komen we erachter of er zaken zijn die verbetering behoeven en kunnen we daar dan gezamenlijk aan werken.”

FNV zegt te blijven inventariseren wat er bij IKEA Amsterdam aan de hand is. De Zweedse retailer is volgens de vakbond ‘een bedrijf dat moeilijk kan omgaan met kritiek’. IKEA reageert volgens de vakbond verontwaardigd op de media-aandacht, maar niet op de problemen. Daarnaast spant de retailer de ondernemingsraad voor zijn karretje, aldus FNV. Donderdagavond was een tweede bijeenkomst waar verdere stappen werden besproken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!