Belgische winkeliers collectief open op Sunday shopping

Circa vierduizend retailers in België openden zondag hun deuren voor de eerste gezamenlijke koopzondag. De zogenoemde Sunday shopday was een initiatief van brancheorganisatie Comeos om de koopzondag meer gestructureerd te maken. België kent zes wettelijke zondagsopeningen en gemeenten mogen zelf beslissen wanneer de winkels openen.

Sunday shopping vond plaats in 165 steden en gemeenten. Winkeliers gaven geen korting, maar wilden beleving bieden, aldus Comeos. Zo konden consumenten in Luik een hotelovernachting winnen en was in Gent een zogenoemde selfiewedstrijd, waarbij shoppers via #SundayshopdayGent een goodiebag konden winnen.

In vergelijking met het eerste oktoberweekend van 2013 en het weekend voorafgaand aan Sunday shopday leverde het initiatief de winkeliers een extra verkoop van 25 procent op, stelt de brancheorganisatie. Volgend jaar vindt de gezamenlijke koopzondag weer plaats in het eerste weekend van oktober.

Vakbonden zijn sceptisch over het initiatief. De zondag is een dag om met de familie door te brengen en zorgt daarnaast niet voor extra inkomsten, aldus de vakbondsleiders. Een klant die op zaterdag aankopen doet, shopt volgens hen niet nog een keer op zondag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!