Den Haag heeft eerste bitcoinpinautomaat van Nederland

In The Barbershop & Co in Den Haag is afgelopen week de eerste pinautomaat voor bitcoins van ons land in gebruikgenomen. De machine, die de bijnaam ‘de Robocoin’ draagt, komt uit de Verenigde Staten en staat in de winkel aan de Torenstraat. 

Consumenten kunnen via de automaat online gespaarde bitcoins verzilveren voor eurobiljetten. Boitcoin Boulevard haalde de automaat naar Den Haag. Dit samenwerkingsverband van drie Haagse ondernemers proberen sinds januari 2013 draagvlak te creëren voor de virtuele valuta in de hofstad. 

Het gebruik van de munt is volgens De Nederlandsche Bank nog zeer kleinschalig. Dagelijks worden in Nederland minder dan duizend betalingen met de bitcoin verricht, tegen zestien miljoen betalingen met de euro. De bitcoin heeft geen smetteloze reputatie. Zo kan de waarde van de online munteenheid sterk fluctueren, met name als gevolg van negatieve berichten. Ook wordt de bitcoin niet door de overheid gecontroleerd, waardoor het een vrijhaven voor zwart geld en criminaliteit zou vormen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!