Provincie Gelderland fel tegen komst Bauhaus

Het provinciebestuur van Gelderland is fel tegen de komst van de Duitse superbouwmarkt Bauhaus naar Arnhem. Gemeente Arnhem heeft een vergunning afgegeven voor de bouw van een 17.500 vierkante meter grote vestiging op industrieterrein IJsseloord 2. Volgens de provincie staat dit echter op gespannen voet met het regionale retailbeleid.

Binnen de regio zou in Nijmegen en Duiven ruimte zijn voor een grote bouwmarkt. Ook Arnhem heeft hier, bij het tekenen van het Regionaal Programma Detailhandel, mee ingestemd. Daarnaast is de verleende vergunning in strijd met het bestemmingsplan voor het industrieterrein IJsseloord 2.

Bauhaus, dat nog geen Nederlandse winkels heeft, liet eerder aan RetailNews weten in de komende jaren tien tot twaalf doe-het-zelfzaken in ons land te willen openen. “Wij denken met ons concept in Nederland succesvol te zijn, want door ons uitgebreide assortiment zijn we zeer aantrekkelijk in vergelijking met bijvoorbeeld GAMMA en Praxis”, aldus een woordvoerder. Naast Arnhem zou de keten zich ook in Groningen en Venlo willen vestigingen.

Inmiddels is de rechter door het college van Gedeputeerde Staten verzocht om de vergunning te schorsen, zodat ‘activiteiten met onomkeerbare gevolgen’ kunnen worden voorkomen. Daarnaast maken ook de Stadsregio Arnhem Nijmegen en grote bouwmarkten in Arnhem bezwaar tegen de vergunning.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!