Eurocommissaris belooft actieplan voor franchising

Eurocommissaris Elzbieta Bienkowska heeft in het Europees Parlement toegezegd zich te gaan inzetten voor franchisenemers. Tijdens een hoorzitting werd de Poolse Eurocommissaris (Industrie, Interne Markt, MKB & Ondernemerschap) geconfronteerd met de problemen waar zelfstandig ondernemers binnen franchising tegenaan lopen. Hierop reageerde Bienkowska met de belofte een actieplan op te stellen waarin zij zich in het bijzonder zal richten op franchising.

Het Vakcentrum juicht deze ontwikkeling toe. De brancheorganisatie stelde onlangs een gedragscode voor franchisegevers en –nemers in Nederland op, met een normenkader dat een goede samenwerking tussen beide partijen moet waarborgen. Volgens het Vakcentrum zijn franchisers steeds vaker de dupe van slechte communicatie, onduidelijke afspraken en machtsmisbruik en zou deze gedragscode wettelijk moeten worden verplicht.

De Europese discussie sluit volgens het Vakcentrum dan ook aan bij de nationale discussie die momenteel over de heersende problemen binnen franchising wordt gevoerd. ‘De toezegging is een nieuwe stap in de aandacht vanuit Europa voor deze problemen’, aldus de organisatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!